Stichting DERDE HANDs

 

 

 

 

 

                      

Geschiedenis

 

Derde Hands startte als werkgroep in 1978. De medewerkers van de werkgroep zagen dat veel goederen vernietigd werden terwijl deze nog heel goed elders te gebruiken zouden zijn.

Voor deze goederen werd een bestemming in een derde wereldland gezocht.

In 1990 werd de naam van de werkgroep omgezet in de 'Stichting Derde Hands'.

 

 

 

De naam

 

De naam 'Derde Hands' is afgeleid van de woorden 'Derde Wereld' en 'Tweede Hands' . Deze woorden geven aan wat de stichting doet. Zij ontvangt tweedehands, afgeschreven of overcomplete goederen die nog goed bruikbaar zijn voor de noodlijdende medemens in de derde wereld.

 

 

  

 

Werkwijze     

 

De stichting werkt met een vaste kern vrijwilligers. Daarnaast is het mogelijk om andere mensen ter ondersteuning op te roepen.

De stichting ontvangt goederen van instanties als ziekenhuizen, scholen, bedrijven, hulporganisaties en ook van particulieren. In het magazijn van de stichting worden deze goederen door de vrijwilligers ontvangen, gesorteerd en verzendklaar gemaakt. Door de jaren heen is er een uitgebreid netwerk aan contacten tussen de stichting en de hulpverleners, werkzaam in en voor derde wereldlanden, ontstaan.

 

 

 

Budget

 

Door het vrijwilligerswerk en de gratis ter beschikking gestelde hulpgoederen kan de stichting goedkoop werken. Inkomsten bestaan voornamelijk uit giften. Met andere hulporganisaties wordt met gesloten beurs gewerkt, waardoor men soms goederen uitruilt.

De stichting krijgt een kleine subsidie. Die subsidie is taakgericht en wordt ontvangen via Mondial Apeldoorn, een platform voor ontwikkelingssamenwerking.                        

                          

 

 

 

 

 

 

 

                          Stichting Derde Hands, Apeldoorn

                      rekeningnummer NL18INGB0004003371

                     KvK reg.nr. 41.040.817

                   ANBI 8161.31.223

                                                                                                                

                                                                          Kleinschalige materiŽle hulp aan projecten in de Derde Wereld